Gyalázó, fenyegető és rágalmazó üzenetekkel bombázzák az Exatlon második helyezettjét. Pap Dorcit, sőt családját is megviseli, hogy tizennyolc évesen „közellenség” lett.

Pap Dorka közel öt hónapon keresztül a Kihívók csapatának tagjaként élt kint a Dominikai Köztársaságban. Tizennyolc évesen, nagyot álmodva, mindenét az Exatlonra tette fel. Nyíregyházi családjától és barátaitól elszakadva, nem utolsósorban az érettségijét is halasztva kelt útra decemberben azzal az elszánt küldetéssel, hogy megnyeri a TV2 sportrealityjét.

– Az utolsó középiskolai félévemet jövőre végzem el, így az érettségim egy évet tolódik az Exatlon miatt. A szeretteim bizalommal engedtek el, hisz ilyen lehetőség ritkán adódik az ember életében – meséli a Borsnak Dorci, aki szép reményekkel vágott bele a küzdelembe: azt tervezte, hogy az Exatlon nyereményéből finanszírozza majd a tanulmányait. Most azonban minden álma romba dőlt, ráadásul hazatérve azt is tapasztalnia kellett, hogy rengeteg néző ellenszenvét „kivívta”. A műsor kezdetén szerény és visszafogott fiatal nő benyomását keltette, de ahogy telt az idő, egyre több konfliktusba keveredett, s anélkül, hogy tudott volna róla, a dominikai csapat fekete báránya lett. Itthon aztán egyszerre zúdult rá a nézők ellenszenve: rengeteg gyalázó üzenetet kap, sőt súlyos fenyegetéseket is.

„Aki meg akarja verni Dorcit, amikor hazajön, az like-olja ezt a kommentet. Kíváncsi vagyok, hányan vagyunk” – írta az egyik néző, akinek felhívására nem kevesebb, mint harminc jelentkező akadt. Más kutyának nevezte, és olyan is akadt, aki patkánynak titulálta.

– Sokkoltak ezek a kommentek, amikor visszakaptam a telefonom. Az emberek két órát láttak belőlünk naponta, de én éltem meg az egész műsort huszonnégy órában, és tudom, hogy a lelkiismeretem tiszta – jelenti ki magabiztosan Dorci, aki az elmúlt két hétben próbálta kizárni életéből a bántó üzeneteket, családját azonban továbbra is megviselik a történtek.

– Anyuékat még rosszabbul érintik, mint engem. A nővéremet én vigasztalom, hogy nincsen semmi baj. Nem is tudom, honnan merítem ezt az erőt, de nem akarom, hogy mások lehúzzanak. Sokat kaptam az Exatlontól, nem hagyom, hogy ezt elvegyék tőlem – mondta el Pap Dorci.

Dorci, bár elveszítette a játékot, tapasztalatszerzésként éli meg a dominikai kalandot.

– Nem vagyok szomorú, hogy nem nyertem meg a versenyt. Most már nem tudom, hogy tovább szeretnék-e tanulni vagy inkább teljesen a sport felé venni az irányt. Egyelőre igyekszem visszarázódni a hétköznapokba, ami még most nehezen megy, például nem tudok rendesen aludni. Ha kipihentem magam, akkor ötletelek tovább, hogy mit tudok hasznosítani abból, amit kaptam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük