A felek már tavaly nyáron összekülönböztek, hiszen Csilla aggályosnak tartotta, hogy mikor és mennyit vannak fiaik az édesapjuknál, valamint a gyerektartás összegéről sem sikerült megegyezniük. Bár 2019 nyarán hosszas huzavona után megállapodtak arról, hogy a két kisfiú mikor kinél legyen, mivel ítélkezési szünet volt, így nem adtak be a papírt a bíróságra.

(A legfrissebb hírek itt)

Tavaly augusztus 31-én pedig kisebbik gyermekük, a hároméves Dávidka közlekedési baleset áldozata lett, ezt követően pedig elszabadult a pokol. A szülők az internetes közösségi oldalakon üzengettek egymásnak, felfoghatatlan fájdalmuk és gyászuk miatt talán nem is tudták megítélni, meddig mehetnek el. Junior úgy döntött, elhozza Csillától nagyobbik fiukat, Lacikát, mivel úgy ítélte meg, édesanyja az átélt sokk miatt nem tudja megfelelően ellátni a gyermeket.

Ez egy ideig csak olaj volt a tűzre, ám néhány hónapnyi veszekedés és alkudozás után elsimultak az ellentétek és a gyermek sorsát illetően is egyezségre jutottak – ez pedig most már jogerős is.

„A tárgyalás nem tartott sokáig, hiszen ügyfelem és volt párja mindenben megállapodott korábban“– mondta lapunknak Csilla ügyvédje, dr. Horváth B. Gábor, aki arra is kitért, miért tartott ennyi ideig az egyeztetés.

„A feleknek olyan fontos kérdésekben nem sikerült korábban megállapodniuk, mint hogy a gyermek egy- vagy kétheti váltásban legyen a szüleinél, illetve voltak egyéb aggályos kikötések. Például Junior szerette volna, ha előbb találkozik Csilla jövőbeni párjával, mint a közös gyermekük. Ezek a pontok végül kikerültek a megállapodásból, és az ünnepeket, iskolai szüneteket is el tudták osztani egymás között.”

Az, hogy megállapodásukat a bíróság is szentesítette, mindkét fél számára megnyugvást hozott. Junior lapunknak elmondta, örül, hogy lezárult ez a történet, ám bővebben nem kívánt nyilatkozni, ahogy Csilla sem.

„A kisfia elvesztése még mindig fáj neki” – mondta az ügyvédje. „Ezt leszámítva jól van, kiegyensúlyozott, és dolgozik”.

Váltott gondoskodás 

A váltott gondoskodás keretein belül a gyermek heti megosztásában van felváltva az édesanyjánál és az édesapjánál. Ilyenkor a felek közös felügyeleti jogot kapnak, így egyikük sem köteles gyerektartást fizetni. Junior vállalta, hogy támogatja Csillát, többek közt az idén szeptemberben aktuális beiskolázási költségeket is ő fizeti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük